Hovenierswerkzaamheden en diensten

Hieronder ziet u voorbeelden van de hovenierswerkzaamheden die we verrichten. We zijn een kleinschalig en betrokken bedrijf, geen klus is ons te groot.

Tuinontwerp: U wilt eens wat anders met uw tuin, maar u weet niet wat? Is de tuin toe aan vervanging / vernieuwing? Heeft u een nieuwbouwproject, dan is dit de eerst bepalende stap voor uw tuin en huis! U hoeft niet de gehele tuin in één keer aan te pakken, het kan ook in gedeeltes. Wij nemen alle wensen rustig met u door. Aan de hand daarvan gaan we ontwerpen.

Bestrating: De eerste stap in de tuin, en bepalend voor de uitstraling van uw woning. Wij zoeken samen met u de juiste kleur en grootte van de stenen, en leggen die in het mooiste straatverband.

Tuinonderhoud/contract: Tuinonderhoud is een breed begrip. Te denken valt aan snoeien, onkruid wieden, wekelijks maaien of bemesten. We kijken samen met u naar uw wensen.

Wij bieden u verschillende mogelijkheden: het hele seizoen laten maaien, de bloemenborder onderhouden, de rozen laten snoeien of de heg 1 à 2 keer per jaar laten snoeien. Zoals eerder aangegeven, er zijn vele opties.

Erfafscheiding: Wilt u een beetje privacy? Dit kan door het plaatsen van een schutting, betongaas met klimop (hedera), coniferen en nog vele andere materialen. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden!

Snoeien: doet groeien en bloeien! Door struiken uit te dunnen blijven ze mooi en jong. Bolvormen en dakvormen van bomen moeten worden gesnoeid om de vorm te behouden en uitscheuren te voorkomen. Snoeien gebeurt meestal in het voor- en najaar. Bepaalde bomen/planten en struiken moeten in de winter gesnoeid of juist niet, om bloeden te voorkomen. Hoveniersbedrijf Duizendknoop heeft de kennis en ervaring om dit verantwoord uit te voeren.

Maaien: Voor verscheidene bedrijven maaien we grote maar ook kleine gazons. We hebben hiervoor de grote zitmaaier maar gebruiken ook de handmaaier voor de wat kleinere gazons. De bosmaaier gebruiken we om de kanten netjes te houden.

Drainage: Drainage of ontwatering is het water afvoeren, met als doel het grondwaterpeil te verlagen, en de tuin een betere waterhuishouding te geven. Lees meer…

Boom verwijderen: na verloop van tijd wordt een boom te groot, staat in de weg of past niet meer bij de wensen van de eigenaar. Wij kunnen de boom in kleine gedeeltes verwijderen zodat dat er geen beschadigingen in uw tuin ontstaan. Ook kunnen wij de benodigde kapvergunningen voor u verzorgen.

Woningaanpassingen: Heeft u een beperking door ziekte, een handicap of bijvoorbeeld ouderdom? Bent u moeilijk ter been of zit u in een rolstoel? Wij kunnen er voor zorgen dat u langer van uw woning kunt genieten! Wij passen zowel binnen- als buitenshuis de hoogteverschillen bij drempels van voor- en achterdeur aan. Lees meer …